Musik

Min musik

När jag studerade till lärare på lärarhögskolan, skulle vi välja ett fördjupningsämne för att bredda vår kompetens. Jag valde musik. Också det, utifrån min ständigt närvarande livsfråga: Vad är viktigast? Ja, vilket ämne är viktigast? Att jag skulle läsa svenska och samhällsorienterade ämnen var ju redan givet. Men sen då?

För mig finns det inget så kraftfullt kommunikationssätt som just musik. I det spänningsfältet kan vi nå andra på en heltäckande kanal, så att både hjärta och hjärna blir berörda samtidigt.

Därför har jag under årens lopp komponerat flera melodier som jag medvetet har sparat på. Och nu lyfter jag på locket. Det här är min debut som låtskrivare, både som kompositör och textförfattare. Den ingick i fotoprojektet "Vad vill vi ha ut av oss?!" som jag hade under hösten 2016 på Börringekloster (mellan Svedala och Skurup i Skåne).

 

 

Situationen för dagens skola är superusel eftersom det är en massiv flykt från läraryrket. Här är mitt bidrag till att sätta fingret på problemet, riktat till alla förtroendevalda som har makt över skolan.

Back to Top