Dokumentärer

 

 

Kommunikativt ledarskap: Owe Järlö

Det här med ledarskapet… Har vi kommit någonstans med det? Nja, det är nog si och så med det. I alla fall om vi lyssnar till internationellt ledande kommunikationsforskare, såsom Richard Vary:

«Det behövs en förskjutning från kontroll till förtroendeskap – det kräver en inställningsförändring från egenintresse till service; från patriarkat till partnerskap; från medgivande till samordning; från beroende till egenmakt; från inblandning till deltagande.»

Min första kontakt med en kommunikativ ledare, fick jag redan som trettonåring på fritidsgården Puma i Visby. Genom ett projekt finansierat av Socialstyrelsen, fick vi tonåringar möjlighet att möta vuxenvärlden (samt oss själva) på ett innerligt sätt. Men den avgörande faktorn till denna speciella fritidsgård var dess föreståndare, Owe Järlö. Under en helg, hösten 2013, träffades vi ett gäng gamla gårdsbesökare tillsammans med honom och mindes vår unika fritidsgård.

 

Kommunikativt ledarskap: Emma Karp Lundström

Under 2013 följde jag konstnären Emma Karp Lundströms arbete kring Äppeltavlan i Kivik. Hur hon lyckas skapa detta 100 kvadratmeters stora verk med hjälp av tio äppelsättare, är nästintill en ofattbar upplevelse. Om du ännu inte har skådat detta vidunder, boka in sista helgen i september för Äppelmarknaden i Kivik. Och dyk gärna upp några dagar innan och bevittna arbetsprocessen.

Back to Top